Skip to content

Premi Nacional de Mecenatge

Data de l'acte
20/06/2024
Promotors
Generalitat de Catalunya

La Fundació Dr. Antoni Esteve rebrà el pròxim 20 de juny de 2024 el Premi Nacional de Mecenatge Científic 2023, la màxima distinció que concedeix cada any la Generalitat de Catalunya a través de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Els Premis Nacionals de Recerca 2023 es lliuraran al Teatre Nacional de Catalunya en una cerimònia que comptarà amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el Conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal.

Aquesta institució sense ànim de lucre rep la distinció just en el seu 40è aniversari “per la seva tasca de més de quatre dècades promovent la recerca i el coneixement en farmacologia, tant en l’àmbit català com internacionalment”.

Amb més de 720 activitats i 122 publicacions realitzades al llarg d’aquests 40 anys, la Fundació Dr. Antoni Esteve té com a objectiu promoure la recerca en farmacologia. Una aposta que es materialitza amb una estreta col·laboració amb les principals institucions científiques de Catalunya, des dels centres de recerca i universitats fins als principals centres hospitalaris i societats científiques.

A més de la Fundació Dr. Antoni Esteve, els Premis Nacionals de Recerca han recaigut aquest any en Eduard Batlle (ICREA), Premi Nacional de Recerca pels seus descobriments sobre l’origen i progressió dels tumors colorectals, i Mar Reguant (Institut d’Anàlisi Econòmica-CSIC), Premi Nacional Talent Jove pels seus estudis dels mercats elèctrics.

Per la seva banda, el Premi de Comunicació Científica ha recaigut en el museu CosmoCaixa, reconegut com “un centre de referència internacional en divulgació de la ciència”, mentre que la Fundació Catalunya La Pedrera ha obtingut el guardó de Partenariat Publicoprivat en R+I. Per últim, l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona i la institució ICREA han estat guardonats en la categoria d’Innovació, que premia la creació d’empreses de base científica, per la spinoff Nuage Therapeutics.